MASTERCOURSE LES 1

Gratis Masterclass

DE DRIE VERSNELLINGEN

Het belangrijkste van les 1 (de gratis Masterclass) is dat jij de vrijheid van je ware potentieel ervaart en helderheid krijgt over hoe jij jezelf beperkt. We gaan (met lichtheid en humor) de strategieën van je kleine-zelf onderzoeken. Je ontdekt de manieren waarop jij je vasthoudt binnen voortdurend terugkerende beperkende ervaringen en omstandigheden. Ervaar je grote-zelf en word je bewust van je helderheid, potentieel en de vervulling en authenticiteit die altijd voor je beschikbaar is.

DIGITALE INVULVELDEN

Aandachtspunt: Als je gebruik maakt van de digitale invulvelden moet je jouw aantekeningen opslaan via de groene button onderaan ieder invulveld. De button verandert in een blauwe kleur als je aantekeningen zijn opgeslagen. Wordt de button niet in één keer blauw? Druk dan twee keer op de groene button. Pas als de button blauw kleurt zijn jouw aantekeningen opgeslagen.

Uitleg invulvelden

Tijdens de lessen zijn er verschillende opdrachten waarvoor je wordt gevraagd aantekeningen te maken. Je kan hiervoor gebruik maken van  digitale invulvelden of van PDF werkformulieren. Jouw aantekeningen in de digitale invulvelden zijn alleen voor jou zichtbaar. Je hebt een optie om jouw aantekeningen te delen met de coach (Wigard) zodat hij jouw ontwikkelingen kan monitoren tijdens het proces, deze optie kun je op elke member pagina activeren (onderaan).  Daar is ook een link te vinden “Mijn antwoorden beheren”, via deze link kun je al je aantekeningen van de lessen inzien en desgewenst ook verwijderen uit ons systeem.

1.1: INTRODUCTIE VIDEO

Bekijk hier de introductie video van de Pure Empowerment homepage over het grote-zelf. Heb jij deze video gezien? Dan kan je gelijk starten met Les 1.2. (4 minuten)

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/274642553" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

1.2: DE DRIE VERSNELLINGEN

Video les: Onderzoek de strategieën van je kleine-zelf. Zie hoe jij je vasthoudt binnen dezelfde beperkende ervaringen en omstandigheden die je vandaag tegenkomt in je leven  (9 minuten)

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/267799283" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

1.3: ONDERZOEKS-VRAGEN

Onderzoek in je lichaam de onderliggende spanning van de drie versnellingen. Je maakt onbewuste patronen helder en voelbaar als voorbereiding op de ervaringsgerichte oefening. Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (30 minuten)

Actie-modus onderzoek

Hoe herken jij bij jezelf de actie-modus? Kijk naar alle acties waarvan jij spanning of stress krijgt.

 1. Welke situatie houd je nu erg bezig?
 2. Wat zie jij jezelf in deze situatie doen (wat is je gedrag)?
 3. Wat voel je als je grootste zorgen/ frustraties?
 4. Met wie hebben die zorgen/ frustraties te maken?
 5. Stel je voor dat jij nu in deze situatie bent. Wat is het ergste wat jou kan overkomen? Waar in je lichaam voel je dan spanning?
Weerstand-modus onderzoek

In welke situaties zit jij in de weerstand-modus? Kijk naar die momenten waarbij jij je afsluit in onvrede over de situatie.

 1. Beschrijf een situatie die nu als sterkste naar boven komt.
 2. Wat doe jij in deze situatie? Kijk naar jezelf alsof je naar een film kijkt.
 3. Wat is je lichaamshouding?
 4. Wat denk je en/of zeg jij over de situatie?
 5. Stel je nu voor dat jij in deze situatie bent. Hoe voelt het om in de weerstand te zijn?
 6. Waar in je lichaam voel je dan spanning?
Slachtoffer-modus onderzoek

In welke situaties zit jij in de slachtoffer-modus? Kijk naar momenten waarin je vastloopt en jezelf terugtrekt in een gevoel van onmacht. Het zijn van die momenten waarbij er vragen bij je opkomen: “waarom doen zij dat nou (niet)?”  “waarom overkomt mij dit?”

 1. Benoem één situatie
 2. Wat zie je jezelf dan doen? Wat is je gedrag?
 3. Met wie ga je praten over de situatie?
 4. Wat zeg je dan?
 5. Stel je nu voor dat jij in deze situatie bent.
 6. Waar in je lichaam voel je dan spanning?

1.4: INTROSPECTIE OEFENING

Audio: Tijdens deze introspectie oefening ga jij ervaren hoe de drie versnellingen werken van jouw kleine-zelf. Je wordt je bewust van de beperkende  sturende emoties. Je gaat deze los laten waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuwe ervaring van je grote-zelf. Doe de oefening als je op jezelf bent in een stille ruimte (17 minuten)

Introspectie oefening

by Pure Empowerment | Mastercourse les 1

1.5: OMSCHRIJF JE ERVARING

Omschrijf jouw ervaring en gevoel van de introspectieoefening. Download de PDF of maak gebruik van de digitale invulvelden (5 minuten)

Invulveld voor jouw ervaring

1.6: TIPS EN FOCUS VOOR DE WEEK

Video: Tips en focus voor deze week  (3 minuten)

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/267803102" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bewustwordingsonderzoek: Dit onderzoek maakt je bewust van hoe de strategieën van je kleine-zelf impact hebben op jouw leven. Door nieuwe bewustwording geef je alle kracht voor verandering weer terug aan jezelf. Gebruik voor jouw dagelijkse onderzoek de digitale invulvelden of het PDF formulier (dagelijks 5 minuten)

Invulvelden bewustwordingsonderzoek

Lets get started:

 1. In welke versnelling zat jij vandaag? Omschrijf de versnelling waar je vandaag het meeste in vast zat.
 2. Benoem je gedrag (wat zag je jezelf feitelijk doen)
 3. Neem even de tijd en check in je lichaam waar je het meeste spanning ervaart.

Dag 1

Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7

1.7: EINDE WEEK REFLECTIE

Aan het einde van de week ontvang je een email met een aantal reflectie vragen om jouw bewustwoording te oogsten (5 minuten)

 

Invulveld voor jouw ervaring

1.8: GOEDEMORGEN MEDITATIE

Audio: Met de goedemorgen meditatie verbindt jij je met jouw grote-zelf.  Je stapt direct in de ervaring van jouw grootsheid. Je zet je intentie om vanuit jouw grote-zelf waar te nemen, te communiceren, te creëren en te genieten van deze dag. Deze goedemorgen meditatie is perfect geschikt om je dag mee te starten (5 minuten)

Goedemorgen Meditatie

by Pure Empowerment | Mastercourse

 

GEFELICITEERD

Hoe is het geweest? Wat voor een ervaringen heb jij gehad? Ik ben benieuwd wat je hebt ervaren en wat er voor jou is verandert. Laat wat van je horen via wigard@pureempowerment.nl 

Wil je verder met de Mastercourse? Ik wil graag de volgende grote slag met je maken. Via deze link kan je een Mastercourse programma kiezen die bij jou past. Heb je een vraag over een programma of over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via de chatbox of via team@pureempowerment.nl we helpen je graag verder.

PRIVACY

Bij de lessen heb je invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kan opschrijven. Deze informatie is alleen voor jou toegankelijk. Je hebt de mogelijkheid om deze persoonlijke informatie te delen met Wigard. Dit geeft hem de mogelijkheid om op de hoogte blijven van je ontwikkeling in het proces. Deze informatie is op dat moment alleen voor Wigard toegankelijk. Deze informatie wordt nooit gedeeld en alleen gebruikt om jouw ontwikkeling en ervaringen te monitoren.

PRIVACY Settings

Bij de lessen heb je invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kan opschrijven. Deze informatie is alleen voor jou toegankelijk. Je hebt wel de mogelijkheid om deze persoonlijke informatie te delen met Isabelle en Wigard. Dit geeft hen de mogelijkheid om op de hoogte blijven van je ontwikkelingen in het proces. Deze informatie is op dat moment alleen voor Isabelle en Wigard toegankelijk. Deze informatie wordt nooit gedeeld en alleen gebruikt om jouw ontwikkeling en ervaringen te monitoren.

Mijn antwoorden beheren

Pin It on Pinterest

Share This