MASTERCOURSE LES 5

MALEN - TWIJFEL - ZORGEN - OBSESSIEVE FOCUS

In les 5 graven we diep in de gewoonte van je kleine-zelf om situaties te overdenken en de toekomst te willen beheersen. Je ontdekt hoe deze gedachtes allemaal worden gevoed door je twijfels en zorgen. Je kent dat wel, je probeert jezelf voor te bereiden (misschien urenlang in het holst van de nacht), door alles te overdenken: wat je moet zeggen, hoe je het gaat zeggen enz. … Zo probeer je problemen uit te sluiten, en situaties en reacties van anderen te controleren. In deze les leer je te vertrouwen op de vermogens van je grote-zelf om open, ontspannen, authentiek en vrij te communiceren onder alle omstandigheden.

5.1: MALEN - TWIJFEL - ZORGEN - OBSESSIEVE FOCUS

Video les: Ontdek hoe jij probeert situaties te overdenken, hoe je de toekomst met je gedachten wil controleren. Hoe je door obsessieve focus maatregelen neemt en oplossingen zoekt om situaties te voorkomen.  Ervaar de impact hiervan op jouw leven. Word je bewust van het vertrouwen, de lichtheid, de kracht, echtheid en flow van je grote-zelf.  (6 minuten)

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/267801816" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

5.2: ONDERZOEKSVRAGEN

Dit onderzoek is een voorbereiding op de ervaringsgerichte oefening. In deze oefening onderzoek je hoe jij via jouw denken de toekomst probeert te controleren en ervaar je de impact die dat heeft op jouw gemoedstoestand. Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (10 minuten).

Controle onderzoeksvragen

Schrijf eens op:

  1. Over welke toekomstige problemen pieker jij?
  2. Wat probeer je door deze gedachten te begrijpen/analyseren/oplossen, kortom te controleren?
  3. Wat is het ergste dat er mis zou kunnen gaan?
  4. Wat voel jij dan? Waar in je lichaam ervaar je dan spanning?
  5. Hoe is het om met deze onderliggende spanning te leven?

5.3: INTROSPECTIE OEFENING

Audio: Laat de onderliggende beperkingen van het willen beheersen van de toekomst los en ervaar je aangeboren vertrouwen in je authenticiteit en vrije stroom van je grote-zelf. Tip: Doe deze oefening als je op jezelf bent in een stille ruimte. (21 minuten)

5.4: OMSCHRIJF JE ERVARING

Omschrijf jouw ervaring en gevoel van de introspectieoefening. Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (5 minuten). 

Omschrijf jouw ervaring en gevoel van de introspectieoefening:

Omschrijf jouw ervaring

5.5: TIPS EN FOCUS VOOR DE WEEK

Video: Tips en focus voor deze week  (3 minuten)

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/267803268" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tips om open, eerlijk en vrij te communiceren:
  • Durf vanuit een geopend hart en vanuit echtheid open en vrij te communiceren. Zonder lijstjes :-). Ervaar de ruimte die je dan hebt om écht te luisteren en de anderen te zien. Word je bewust van de kracht en vrijheid die door je heen stroomt terwijl je het doet.
  • Blijf gefocust op de energie van jezelf, op de ervaring van je eigen actie. Blijf open. Voel je dat je een moment de neiging hebt om je terug te trekkken, of dat jij je best gaat doen, of dat je juist gaat strijden? Adem dan diep in door je neus en weer uit door je mond. Blijf open. Wat er ook gebeurt of wat er ook wordt gezegd, voel de onwankelbare stevigheid en kracht van je eigen energie en wees daar blij mee.
  • Stretch jezelf.  Ga open communicatie aan met die mensen bij wie jij je voorheen terugtrok of die personen bij wie jij weerstand ervoer. Creëer een nieuwe ervaring voor jezelf. Geniet ervan!
  • Weet en voel wat je wilt communiceren. Blijf open en volledig aanwezig tijdens overleggen, presentaties en gesprekken met anderen.  Zet de stap om open te communiceren. Vertrouw op de doorstroom van de juiste informatie en spreek vrij uit. Laat jouw echtheid en inspiratie zien. Ervaar de kracht van jouw energie als je zo communiceert en aanwezig bent (los van de uitkomst).

5.6: WONDEREN - REFLECTIE

Welke wonderen heb jij vandaag meegemaakt? Hoe voelt het om authentiek en vanuit je flow te communiceren? Welke verdieping heb jij ervaren door open en eerlijk te luisteren en te communiceren?  Neem iedere dag 5 minuten de tijd om jouw wonderen van die dag te omschrijven.  Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (5 minuten per dag).

Mijn wonderen van deze week:

Dag 1

Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7

5.7: GOEDEMORGEN MEDITATIE

Audio: Met de goedemorgen meditatie verbind jij je met jouw grote-zelf en stap je in de ervaring van jouw grootsheid. Je zet de intentie  om vanuit je vrije deel waar te nemen, te communiceren, te creëren en te genieten van deze dag. De Goedemorgen Meditatie is perfect geschikt om je dag mee te starten. (5 minuten)

Goedemorgen Meditatie

by Pure Empowerment | Mastercourse

PRIVACY en persoonlijke support

Bij alle lessen zijn er invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kunt opschrijven. Deze informatie is alleen toegankelijk voor jou. Je hebt echter wel de keuze om deze persoonlijke informatie met mij (Wigard) te delen. Ik volg dan regelmatig de ontwikkelingen in jouw proces en zal persoonlijk via email je realisaties bekrachtigen en je, indien nodig, aanvullende tips geven. Let wel, deze informatie is in dat geval alleen voor mij toegankelijk en zal nooit worden gedeeld.

PRIVACY Settings

Bij de lessen heb je invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kan opschrijven. Deze informatie is alleen voor jou toegankelijk. Je hebt wel de mogelijkheid om deze persoonlijke informatie te delen met Isabelle en Wigard. Dit geeft hen de mogelijkheid om op de hoogte blijven van je ontwikkelingen in het proces. Deze informatie is op dat moment alleen voor Isabelle en Wigard toegankelijk. Deze informatie wordt nooit gedeeld en alleen gebruikt om jouw ontwikkeling en ervaringen te monitoren.

Mijn antwoorden beheren

Pin It on Pinterest

Share This